onsdag 17. april 2013

Supergod hverdagsfiskegryte med sting




Rask  "alt i et gryte" med torsk

Jeg liker fisk og synes ofte det er lettvint og greit å ty til på ukedager.
I dag ble det fiskegryte med torsk og jeg rørte ut 1/2 ts sambal oelek i sausen, for å få en smak av chili. Det fungerte bra. På under 20 minutter er middagen ferdig!
Dette er en "alt i et gryte" og her er nok mat til to sultne personer.

Tips!
Har du annen fisk, så fungerer det like bra. I stedet for blomkål, må du gjerne bruke brokkoli. Sellerirot i gryten vil også hevet smaken.


5 dl vann
1 fiskebuljongterning


2 skrelte gulrøtter
4 skrelte mandelpoteter
1/2 rødløk i tynne båter
ca. 1/4 blomkålhode i små buketter
1/2 grovhakket kinesisk hvitløk

300 g torskefilet i store biter
2 ss creme fraiche original
1 ts maisenna utrørt i litt kaldt vann
salt
pepper
1/4-1/2 ts sambal oelek (chilipasta på glass)

Kok opp vann og fiskebuljong. Legg i terninger av gulrot og kok i noen minutter. Legg så i potetbiter. Kok noen minutter.
Legg så i buketter av blomkål, rødløk i båter og grovhakket hvitløk. Kok dette til gulrøttene er knapt møre. (De trenger lengst koketid).
Rør sammen litt vann og maisenna og jevn gryten sammen med creme fraiche og sambal oelek.
Skyll og tørk fisken og del i biter. Legg fisken i sausen.
Kok på svak varme i ca. 5 minutter til fisken er gjennomkokt. Bland alt forsiktig sammen og smak til med salt og pepper.
Server gryten nylaget gjerne med flatbrød til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar