mandag 22. april 2013

Nøttemarengser, glutenfri





Lettbakte og uimotståelige nøttemarengser!
Har du lyst på nøttemarengser? Jeg lover de er kjempegode og veldig lett å lag. Når jeg lager marengs, så pisker jeg alltid eggehviter for hånd, for da her jeg kontroll på marengsen. Pass godt på at du ikke får plommer sammen med hviten, for da blir det ikke marengs. Oppbevar eggene på kjøkkenbenk, og bruk ferske egg når du lager marengs! Bruk eggeplommene i vaffelrøre, pannekakerøre eller i en omelett.
3 egg
1 klype salt
2 dl sukker
1 1/2 dl grovhakkede hasselnøtter eller mandler
Sett stekeovnen på 125 grader.
Skill  egg i hvite og plomme  og ha hvitene i en ren piskebolle. Tilsett 1 klype salt. Pisk til eggehvitene blir et stivt skum. Tilsett  sukker under fortsatt pisking til en blank marengs. Bland forsiktig inn   grovhakkede hasselnøtter eller mandler.
Sett røren som små topper med to teskjeer på bakepapirkledd stekeplate.
Stek kakene midt i ovnen i ca. 15 minutter. Senk temperaturen til 100 grader og stek vidrere i 30 minutter til marengsene er lette og tørre.
Avkjøl marengsene på rist og oppbevar dem tørt i en boks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar