tirsdag 16. april 2013

Glutenfrie knekkebrød


Glutenfrie knekkebrød

Jeg har en oppskrift på glutenfrie knekkebrød, som alle kan spise. Det har lenge vært populært å bake eget knekkebrød selv og jeg gjør det fortsatt. Denne oppskriften er enkel å få til og det blir to plater som settes i ovnen samtidig på varmluft.
Knekkebrødene er sprø med deilig smak av nøtter og passer i grunn å spise når som helst, når du har lyst på noe å tygge på. Alle trenger fiber for fordøyelsen og da er en bit eller to av dette knekkebrødet et godt valg!

125 g nøtter eller mandler
3 dl solsikkefrø
1 dl linfrø
1 dl sesamfrø
2 ss fiberhusk
1 ts salt
5 dl kaldt vann

Kjør mandler eller nøtter i en blender til det blir som mel.
Rør sammen alle ingrediensene i en bakebolle.
La røren stå å svelle i ca. 10 minutter til røren blir ganske tykk.
Legg bakepapir på to stekebrett og fordel deigen utover på hvert brett til en jevn leiv. Bruk en stekespade for å gni deigen ut over papiret. Del deigen i passe store knekkebrød med en skarp kniv eller pizzarulle.
Sett brettene samtidig inn i ovnen, på øverste og nederste rille.
Stek først ved 160 grader i 35 minutter. La så brettene bytte plass i ovnen og stek ytterligere i 35 minutter til.
Knekkebrødet er da sprøtt. Avkjøl på rist.
Hvis ikke knekkebrødet er helt sprøtt, kan du dele det opp og legge tilbake i ovnen på ettervarmen.
Oppbevar knekkebrødet i tett boks.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar