mandag 22. april 2013

Jahn Otto´s bacalao











Jahn Otto Johansen er en velkjent pensjonert journalist, som også er svært glad og interessert i mat.
På et bruktmarked fant jeg en serveringsbolle med hans oppskrift på bacalao trykt i skålen.
Dette er en flott oppskrift, som gir den aller beste bacalao. Vann ut fisken lenge, les på pakken og sørg for å få fisk som er fanget i norske farvann.
Klippfisk er tørket og  saltet torsk, som trenger lang utvanningstid.
Legg ingrediensene lagvis i en kjele og bruk kokefaste poteter!
Kok i ca. 45 minutter på svak varme og rist på kjølen under veis. Ikke rør, for da blir bacalaoen grøtete.
Server bacalaoen nylaget og varm til dine venner og pynt med svarte, gjerne greske kalamataoliven og litt friskt grønt. Ferskt brød og smør er godt til og gjerne en portugisisk rødvin; Prøv Perequita!
Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar