mandag 8. april 2013

Gulrotsuppe; billig, lettvint og supergodt med smak av ingefær og chili


Denne suppen er like populær til middag, som til en venninneklubb. eller som en forrett. Har du en stavmikser er dette svært greit. Suppen skal være fyldig!

Til 4 personer trenger du:

1 hakket løk
500 g renset gulrot i biter
4 poteter i biter
1/2 kinesisk hakket hvitløk
1 l kyllingbuljong (vann + 2 terninger)
1 dl kremfløte eller creme fraiche, original
1/2-1 ts finhakket rød chili
revet fersk ingefær
1 dl appelsinjuice
salt
pepper

Legg løk, gulrot, poteter og hvitløk i en kjele og hell på vann. Kok opp og legg i buljongterning. La det koke til grønnsakene er møre.
Mos grønnsakene med stavmikseren. Tilsett fløte eller creme fraiche og smak til med chili, fersk revet ingefær og appelsinjuice. Kok soppen raskt opp og smak til med salt og pepper om nødvendig.
Stek baconbiter og server suppen med sprøstekte baconbiter og pynt med en urt.
Server med ferskt brød.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar