torsdag 25. april 2013

Spagetti carbonara


Spagetti Carbonara
(4 porsjoner)


At noe så enkelt kan være så godt.

Dette er en lettvint hverdagsmiddag, men også en herlig fredagsrett.
Server alltid pasta nylaget, for da smaker den best og kok pasta bare såvidt myk "al dente".
Server med nyrevet parmesan og et grønt dryss av persille eller rosmarin.


500 g spagetti
250 g bacon
4 egg
1 1/2 dl kremfløte
ca. 2 dl revet parmesan
salt
nykvernet pepper
1 hakket hvitløkbåt
persille

Kok pasta etter anvisning på pakken; i rikelig saltet vann.
Stek baconbiter til de blir gylne og sprø.
Pisk sammen egg, fløte og parmesan. Tilsett finhakket hvitløk , salt og pepper.
Hell vannet av pastaen, men ta vare på noe av pastavannet.
Ha pasta tilbake i kjelen og tilsett eggblandingen.
Bland godt og varm opp.
Blir carbonaraen litt tykk, kan du spe med pastavannet.
Rør så inn stekte baconbiter.
Ha alt over på serveringsfat og strø på urter og et dryss av parmesan.
Server retten straks med godt brød til og gjerne en tomatsalat.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar