søndag 21. april 2013

Søndagsbær med hjemmelaget vaniljesaus



Søndagsdessert

Med noen jordbærkurver i kjøleskapet er desserten gitt, men jeg har glemt å kjøpe fløte og fryseren er tom for is. Derfor husket jeg en oppskrift på hjemmelaget vaniljesaus, som vi laget på husmorskolen for en evighet siden.
Før sauseposer og ferdige sauser på kartong var en selvfølge, kokte husmødrene vaniljesausen selv.
Det kan du også gjøre og har du litt kremfløte i huset blir sausen ekstra god med med litt pisket krem.

Obs. Kesam  med vaniljesmak er også et godt alternativ som saus og utmerket å spise til bær og frukt.

VANILJESAUS, HVIT
(4 porsjoner)

4 dl helmelk
1 ss maisenna
1 ts sukker
1 ts vaniljesukker
1 dl kremfløte

Bland alt kaldt i kjelen. Kok opp under omrøring, og la sausen koke 2-3 minutter.
Avkjøl helt.
Bland i pisket krem, ( hvis du har) og server på bær eller gelé.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar