onsdag 1. mai 2013

Sjokolademuffins med ostekrem



Sjokolademuffins med kremost topping
(15 stk.)

Etter en deilig tur i vårsola, må det bli noe godt til kaffekoppen.
Nybakte sjokolademuffins med syrlig ostekrem er super godt etter trimturen.
Bak med glutenfritt mel hvis du ønsker det.

75 g smør
1 1/2  dl sukker
2 egg
2 dl hvetemel eller glutenfri melmiks
2 ss kakao
1 ts bakepulver
1 dl hakkede mandler
1 dl fløte

Glasur:
100 g kremost naturell
saft av 1/2 sitron
3-4 ss melis
revet sitronskall til pynt

Rør smør og sukker luftig.
Tilsett egg. Bland sammen det tørre med hakkede mandler og rør i sammen med fløten.
Rør deigen glatt og fordel i muffinsformer, 3/4 fulle. Sett gjerne formene i muffinsbrett.
Stek kaken midt i ovnen ved 200 grader i 15-20 minutter.
Avkjøl på rist.
Rør sammen ingrediensene til kremen og smak til.
Smør kremen på muffinsene når de skal serveres og dryss på sitronskall.
Muffinsene kan fryses, men da uten ostekremen.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar