søndag 5. mai 2013

Petters linsedigg


Linsedigg
(2 porsjoner)

Dette er en oppskrift inspirert av Jamie Oliver. Med en vegetarianer i huset er utfordringen å lage mat som også han finner interessant og god. Denne retten er rask å lage når du bruker hermetiske linser på boks.
Bruk grønnsaker du har for hånden.

1 finhakket rødløk
1/2 finhakket kinesisk hvitløk
1/2 rød eller gul paprika i terninger
2 stilker selleri i små biter
2 ss smør til steking
ca. 1 dl sopp, (her kantareller fra høsten 2012)
1 liten boks ferdig kokte røde linser
1/2-1 ts sambal oelek eller frisk chili
2-3 ss creme fraiche
timian
salt
pepper

Surr løk, hvitløk, paprika og selleri i smør i en kjele noen minutter. Hell kraften av linsene og bland dem i kjelen. Gjem kraften og spe gjerne med det mot slutten av koketiden.
Stek sopp for seg og tilsett.
Rør inn krydder og creme fraiche og smak til.
Server linsediggen med salat og godt brød.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar