onsdag 15. mai 2013

Mammas bursdagskake


Mammas bløtkake

Det er tid for å feire og i dag 15. mai feirer mor Martha 81 år med herlig bløtkake.


Kaken kan bakes i rund eller avlang form  og er pyntet i rødt, hvitt og blått.
Bak gjerne kaken glutenfri, så kan alle spise. Faktisk blir dette sukkerbrødet like vellykket, som et sukkebrød bakt med hvetemel.

Glutenfritt sukkerbrød

5 egg
200 g sukker
100 g maisenna
80 g potetmel
1 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til en luftig eggedosis.
Bland sammen maisenna, potetmel og bakepulver.
Sikt dette i eggedosisen og rør forsiktig sammen, gjerne med en slikkepott til alt er blandet.
Hell røren i en smurt kakeform, 24-26 cm kakeform.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180 grader i ca. 25 minutter.
Kaken er ferdig når den begynner å løsne fra kanten.
Avkjøl kaken og del den i to.
Dynk med fruktjuice.
Fyll kaken med pisket krem som blandes med f.eks. jordbær- og ananasbiter. Sprøyt kaken med krem og pynt med bær.



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar