mandag 13. mai 2013

Skikkelig, fristende marengskake til 17-mai

Stor og  herlig 17.mai marengs


Her er det bare å la seg friste! En herlig, stor Pavlova er en fantastisk kake å bake til 17. mai og bunnen kan du allerede bake i dag. Den holder seg godt.
Pynt kaken like før den skal serveres og pynt med nasjonalfargene, røde og blå bær og hvit krem. Dette er en kake alle kan spise og alle elsker. Denne kaken ble servert i min niese Odas 12-årsdag i Steinkjer  9. mai og det er mor Solveig, som har bakt denne fantastiske kaken!

1 stor kake nok til 10-12 porsjoner

6 eggehviter
3 dl sukker
1 ss maisenna
1 klype salt
1 ts hvitvinseddik
3 dl kremfløte
ca. 1 l blandede bær, jordbær og blåbær

Ha eggehviter i en stor bolle. Bland sammen sukker, maisenna og salt. Pisk eggehvitene på lav hastighet med elektrisk mikser i ca. 1 minutt. Øk hastigheten etter hvert. Når skummet er riktig luftig, tilsettes sukkerblandingen, litt i gangen.
Fortsett å piske til en fast marengs. Drypp i eddik og pisk ytterligere en kort stund.
Fordel marengsen ut på bakepapir på stekeplate i en stor sirkel, ca. 28 cm i diameter. Form til en fordypning i midten.
Stek marengsen ved 150 grader i 2 timer. La ovnsdøren stå åpen de siste 15 minuttene.
Løsne marengsen forsiktig fra bakepapiret med en stekespade.
La den avkjøles og legg på fat. (Eller oppbevar marengsen tørt).
Legg pisket krem i fordypningen og fordel bærene over.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar