lørdag 30. november 2013

Peppekakerull med tyttebærkrem, glutenfri

Rullekake med pepperkakesmak og tyttebærkrem


Også rullekaken kan få en deilig kryddersmak som minner om pepperkake i disse søte førjulstider. Nellik, ingefær og kanel, setter herlig smak på denne lettbakte kaken. Bland pisket krem med tyttebærsyltetøy til fyllet. Multesyltetøy er også godt her! Dette blir en supergod kake til lørdagskosen eller til søndagskaffen. Kaken er GLUTENFRI og bakt  med potetmel. Det gir et fint resultat.

(10-12 biter)

3 egg
2 dl sukker
1 1/2 dl potetmel
2 ts ingefær
2 ts nellik
2 ts ingefær
2 ts bakepulver

Krem:
3 dl kremfløte
4 ss tyttebærsyltetøy

Pisk egg og sukker til en stiv eggedosis.
Bland sammen potetmel, krydder og bakepulver.
Pisk forsiktig i melblandingen . Fordel røren utover et bakepapir i langpanne.
Stek kaken midt i ovnen ved 225 grader i 5-8 minutter.
Fukt et kjøkkenhåndkle og legg over en rist.
Ta ut kaken og hvelv den ut på håndkleet.
Fjern bakepapiret forsiktig av kakebunnen og avkjøl under langpannen.
Pisk kremen stiv og tilsett fast tyttebærsyltetøy.
Fordel kremen over den avkjølte kaken og rull sammen fra langsiden.
Legg kaken på avlangt fat, dekk med plastfolie og oppbevar kaken kjølig til servering.
Server kaken i skiver gjerne med litt ekstra syltetøy.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar