lørdag 23. november 2013

Nøttetopper, glutenfrie



Nøttetopper

Litt tidlig å tenke på julebaksten kanskje., men fikk allikevel lyst til å bake litt og tenkte at disse nøttetoppene er fine som førjulskaker. Urolig enkle å lage og gode; og helt glutenfrie! Tåler du ikke nøtter kan du lage kakene med mandler. Kakene er deilig også servere til en dessert.

(ca. 40 stk.)

200 g hasselnøtter
2 dl sukker
1 ss potetmel
2 egg
nøtter til pynt

Mal nøttene i en kvern eller kjør til nøttene blir som et grovt mel i en mikser. Bland nøtter med sukker og potetmel og rør inn sammenpiskede egg.
Bruk to teskjeer og sett kakene som topper på bakepapir på stekeplate.
Stikk en nøtt i hver kake.
Stek kakene midt i ovnen ved 200 grader i ca. 8 minutter. De skal bli litt gyllen.  Avkjøl litt på platen først, før kakene avkjøles helt på rist.
Oppbevar i tett boks.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar