lørdag 16. november 2013

Foccacia



Foccacia med oliven og rosmarin

Vi blir aldri lei av foccacia. Jeg har bakt dette brødet med oliven, flaksalt og kalamataoliven. Dette er et eltefritt brød, derfor blir det lite søl og brødet blir luftig og og smakfullt.

Jeg har bakt uten melk i deigen, og det går helt fint å få vellykket gjærbakst uten å bruke melk. Brukte vann og tilsatte 2 sammenpiskede egg, som gir farge og smak på brødet.

1 stort brød
50 g gjær
6 dl lunkent vann
2 sammenpiksedegg'
1 ts salt
1 ss sukker
3 ss olivenollje
ca. 1 kg hvetemel

Topping:
3 ss olivenolje
1 ss flaksalt
ca. 20 oliven
frisk rosmarin

Smuldre gjæren i bakebollen og tilsett lunkent vann. Rør ut gjæren og tilsett de andre ingrediensene.
Elt deigen sammen til den blir løs. La deigen hevet tildekket  i ca. 30 minutter.
Legg bakepapir i en langpanne og hell deigen i. Fordel litt olivenolje over deigen og trykk den utover i pannen. Strø på salt, klippet frisk rosmarin og legg i svarte oliven.
Etterhev i ca. 20-30 minutter.
Stek foccacia på nederste rille i ovnen ved 200 grader i ca. 30 minutter.
Avkjøl på rist. Skjær i biter ved servering. Foccacia kan fryses.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar