lørdag 23. november 2013

Trollkrem, tyttbærdessert fra mormors kokebok




Trollkrem, (tyttebærmarengs)

Dette er kanskje den mest "fluffige" desserten jeg vet! Etter flere innbringende bæreturer i Finnskogen i høst, har det blitt endel tyttebær som ligger fryseren. Da er det bare å lage denne desserten, som stort sett ordner seg selv, mest jobb er det jo å rense bærene. Jeg legger dem i 1/2 liters poser, som passer akkurat til denne desserten.
Mens gjestene spiser siste omgang med hovedrett, setter jeg på mikseren på kjøkkenet og desserten lager seg selv.
Serverer trollkrem med ferdig vaniljesaus som jeg blander på pisket krem. Det er fantastisk godt og desserten er så lett at det går fint å forsyne seg to ganger. Noen vil kanskje synes desserten er litt lite søt, men det er godt at ikke alt er så søtt!


(6 porsjoner)

1 eggehvite
ca. 1/2 dl tyttebær, tinte eller friske
ca. 1 1/2 dl sukker
1-2 ts vaniljesukker
1 ss sitronsaft

Bland alle ingrediensene i en kjøkkenmaskin med kroken (ikke kniv).
Kjør maskinen til en trollkrem, som blir "fluffig" og lett. Det blir som en rosa marengs. La gjerne maskinen gå i 10 minutter.

Server trollkremen med vaniljesaus.

Obs. Desserten bør spises ganske fort etter at den er laget. Neste dag vil den falle sammen. )

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar