søndag 6. oktober 2013

Pulled pork, langstekt svinekjøtt



Har du hørt om kjøttretten "pulled pork". Den lages på et stykke svinekjøtt, gjerne fersk svinekam med en barbecuesaus. Legg kjøttet i en gryte eller romtopf og hell over sausen. Kjøttet skal godgjøre seg i ovnen i mange timer på svak varme. Dette blir skikkelig smakfullt og så mørt at kjøttet faller lett fra hverandre ved hjelp av en gaffel.

Pulled pork
4-6 porsjoner

1 kg benfri og fersk svinekam
1 ss salt
1 ss røkt paprikapulver
litt nykvernet svart pepper
2 løk
1 hel kinesisk hvitløk

Berbecuesaus:
Sausen inneholder mye sukker og er ganske sterk!

1 hvitløkbåt
1 løk
1 ts chiliflakes
1 boks knuste tomater
1 1/2 dl rørsukker
1/2 dl mørk sirup
3 ss hvitvinseddik
1 ss røykaroma, fra flaske
1 ts røkt paprikapulver
salt
pepper
noen dråper tabascosaus

Gni kjøttet med krydder.
Legg det i en ildfast form med lokk eller romtopf som tåler å stå i ovnen og har lokk. Skrell og hakk hvitløk . Legg all løk rundt kjøttet i gryten. Hell på barebecuesausen kald eller varm. Legg på lokk og la kjøttet stå i ovnen ved ca. 125 grader i 5-6 timer. Kjøttet skal være så mørt at det kan dras fra hverandre med to gafler.
Server kjøttet med sausen. Smak til med mer salt om nødvendig. Server med en stor bolle frisk salat og creme fraiche. Kokte poteter som får mose i sausen er kjempegodt til!

Slik lager du barbecue sausen:
Skrell og hakk løk hvitløk og løk, Stek dette i kjele i litt smør sammen med chiliflakes til løken blir myk og blank. Tilsett de øvrige ingrediensene og la sausen putre på svak varme under lokk i ca. 45 minutter. Sausen kan forberedes dagen før du lager retten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar