søndag 6. oktober 2013

Tilslørte bondepiker


Noe av det beste jeg vet er tilslørte bondepiker. Denne enkle og tradisjonelle desserten, som hører høsten til er en sikker vinner til dessert.
Alle som kan plukke epler, må koke eplemos og blande sammen en bondepikedessert! Kjøp gjerne eplemosen ferdig, den fungerer helt supert.
Jeg bruker alltid rester av kjeks og kaker som jeg ofte har liggende, men strøkavring kan også brukes. Rester av pepperkakene smaker faktisk utrolig godt i bondepikene!Vanligvis blandes eplemos, brød og krem lagvis i en bolle. Jeg liker å blande kremen med ferdig vaniljekrem. Og det må smake kanel!

Husk at desserten blir enda bedre neste dag!

Tilslørte bondepiker
(ca. 4 porsjoner)

2-3 ss smør
2-3 dl griljermel (strøkavring) eller kakesmuler
1-2 ts kanel
ca. 2 ss sukker (sløyfes med kakesmuler)
3 dl kremfløte
2 dl vaniljekrem
ca. 3 dl eplemos

Stek brød eller kakesmuler  i en panne med litt smør og kanel. Stek forsiktig  til det blir gyllent og sprøtt. Avkjøl.
Pisk fløten til stiv krem og bland med vaniljekremen.
Legg kakesmuler, eplemos og krem lagvis i en serveringbolle eller i porsjonsglass. Avslutt med krem og dryss på kakesmuler.
Sett bondepikene kjølig til de skal serveres.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar