søndag 20. oktober 2013

Eplemos



Hjemmelaget eplemos

Jeg har vært så heldig å få en hel bærepose med epler av naboen. Da var det bare å sette å gang å skrelle og lage eplemos. Mosen ble rosa pga. rødfarge i eplekjøttet.

1 kg epler skrelles og jeg deler dem med en epledeler. Legg alle eplebitene i en kjele og setter platen på laveste varme. Setter på lokk og la eplene mykne i egen saft over ganske lang tid. Pass på at det ikke brenne seg fast i bunne. Litt vann kan du bruke, men aller helst ikke.
Rør slik at eplebåtene mykner samtidig. Mos eplene med en stavmikser. Da får du en glatt, fin mos. Bruker du en potetstapper, kan mosen bli litt grovere. gjør som du ønsker.
Sett kjelen tilbake på planen og tilsett sukker, ca. 300 g.  Rør rask om og sett på lokk. Når mosen koker er sukkeret smeltet. (Smak til om du trenger mer sukker). (Vær forsiktig når mosen koker opp,  for den bobler skikkelig og det kan være fort gjort å brenne seg).
Avkjøl mosen og ha den i passe store beger til frysing.

Bruk eplemosen som syltetøy, på havregrøt, frokostblanding og lag gjerne tilslørte bondepiker!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar