søndag 29. september 2013

Matminner fra Athen
















Herlige matminner fra Athen, Hellas i september 2013

Hellas har mye godt å by og jeg er overbegeistret over opplevelsen i Athens Mathall.
Den ligger midt i sentrum og her bugner det av de friskeste og ferskeste frukter og grønnsaker. Det bugner også av kjøtt og fisk og selgerne er livlige og byr fram sine varer med stor entusiasme. Du finner nøtter, bakverk, krydder, ost og oliven, masse oliven!
Gaea er en stor eksportør av gresk oliven og olivenolje til Norge. De nye snacksposene med oliven er fantastisk gode og er flott å server til en drink. Disse olivenene ligger ikke i lake, men i små nette poser. Også olivenoljer fra Gaea holder høy kvalitet og finnes i mange varianter. Du finner disse oljer og oliven i de fleste matbutikker her i landet. Greske oliven fra Kreta kalles kalamataoliven. Greske mat er langt fra kjedelig og selv den tradisjonelle maten smaker hjemmelaget og autentiske.  Jeg elsker den greske salaten med et raust stykke fetaost, så delikat og deilig å spise!  Bare gode minner fra 3 dager i Athen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar