søndag 20. oktober 2013

Glutenfrie sitronmuffins


Sitronmuffins, glutenfrie

Fikk så lyst til å bake litt i dag. Etter en fin søndagstur i strålende høstvær er det godt å komme hjem til en varm kopp te og nybakt. Muffinsene er superlette å bake. Sett på ovnen. Når den er varm er du ferdig med å lage deig og muffinsene er klare til å stekes. Muffinsene kan fryses. Sløyf gjerne sukkeret, så kan du spise muffinsene til frokost eller lunsj.

1 dl sukker
3 1/2 dl Semper mix, grov
2 ts bakepulver
50 g smeltet smør
2 egg
1 dl vann
revet skall av 1 sitron
2 ss presset sitronsaft

Bland sammen sukker, mel, bakepulver. Tilsett vann, egg revet sitronskall og sitronjuice. Pisk sammen til en klumpfri deig.
Fordel deigen i muffinsformer 3/4 fulle. Stek muffinsen midt i ovnen ved 175 grader i ca. 15 minutter.
Avkjøl på rist.
Server muffinsene nystekte.
Glasuren lager du ved å røre melis med litt frisk presset sitronsaft. Legg blandingen på muffinsene og strø på revet sitronskall.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar