tirsdag 2. juli 2013

Plukkfisk, god restemat


God gammeldags plukkfisk ble dagens middag.
Hadde rester fra en søndagens herlige kveite middag og tenkte at det kunne passe med plukkfisk.

Dette er plukkfisk slik svigermor i Bergen ikke lagde den, for hun moste fisk og poteter sammen i sausen så det nesten ble en grøt.  Her er fiskebitene intakt, men gjør som du vil!

2 ss smør
2 ss hvetemel eller 1 ss jyttemel (glutenfritt)
ca. 4 dl melk
salt
pepper
1 liten purre i tynne ringer
ca. 300 g kokt fisk i biter

Tilbehør:
ferske poteter
Stekt bacon
tynne ringer av purreløk
sennep

Smelt smør og rør inn mel. Spe med melk til en glatt hvit saus. Smak til med salt og pepper.
Legg purreløk i sausen sammen med biter av fisken. Varm dette forsiktig opp. Ikke rør for mye for da blir fiskebitene borte.
Stek så mye bacon du tror du vil spise.
Server plukkfisken med ferske poteter, dryss av bacon og rikelig med purreløk. Gressløk er også godt i plukkfisken.
Sennep er et "must" som tilbehør og velg da den sennepen du liker best. Flatbrød må også settes fram!
Dette ble sannelig et festmåltid!




Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar