søndag 14. juli 2013

Lettvint sommermat


Sommer er tid for spekemat, potetsalat og eggerøre.
Som avveksling til grilling, er spekemat lykken. Jeg koker også gjerne rømmegrøt og serverer først.

Jeg har spansk Ibericoskine (kjøpt i Barcelona)  og smakfull spansk spekepølse på tallerken.
Beregn ca. 150 g spekemat pr. person.

Lager eggerøre og beregner minst 2 egg pr. person.
Pisk eggene rask sammen og stek i 1-2 ss god smør på middels sterk varme. Dra eggerøren mot midten med en tresleiv. Husk at eggerøren skal bare såvidt være stekt og enda litt" dissen" på overflaten. Dryss på klippet gressløk eller vårløk og flaksalt.

Min beste og enkleste potetsalat
(4 porsjoner)

6 kokte poteter i terninger
1 eple i biter
4 vårløk i strimler
2 små sylteagurker i biter
2 dl lettrømme
4 ss majones
2 ss mild søt sennep
salt
pepper

Bland sammen rømme og majones og smak til med sennep, salt og pepper.
Rør de andre ingrediensene i og la gjerne potetsalaten stå kaldt en stund før servering.
Pynt med vårløk og server til spekematen med godt flatbrød og ekstra rømme.

1 kommentar:

  1. Titanium Sia Stock - iTanium Art
    Buy Titanium Sia Stock titanium 3d printing on iTaniumArt. Find an amazing stock titanium build for kodi deal ceramic or titanium flat iron on iTaniumArt. View a detailed titanium stronger than steel profile of the asset's structure and see similar titanium apple watch band

    SvarSlett