søndag 7. juli 2013

Tykkmelkspudding med jordbærsyltetøy



Tjukkmelkpudding fra Røros
(ca. 4 porsjoner)

Tjukkmelk produseres på Røros og er mild syrnet melk som er tjukk som yoghurt.  Den er økologisk og inneholder 1,5 % fett.

Tjukkmelka er framstilt ved hjelp av tettegressplanten. Bladene blir skylt og lagt i en treskål. Fersk, lunken melk blir slått over og satt på et lunt sted. Når melka stivnet var "tetten" klar til bruk.

Bruk Tjukkmelk sammen med frokostblanding  eller som her; i en pudding, (pannacotta).
Tradisjonelt ble melka servert naturell med flatbrødbiter og sukker.

Dette er en lettvint og deilig sommerdessert servert med nykokt jordbærsyltetøy!

2 1/2 dl kremfløte
100 g sukker
frø av 1 vaniljestang
2 gelatinplater
2 1/2 dl tjukkmelk

Til servering:
jordbærsyltetøy eller andre bær

Legg gelatinplatene i kaldt vann i ca. 7 minutter. Kok opp fløte, sukker og vaniljestang hvor frøene er skrapt ut.
Klem vannet ut av gelatinplatene og ha dem i den varme fløten. Rør til gelatinen har smeltet.
Avkjøl blandingen til det blir romtemperert og vend inn tjukkmelken.
Fordel puddingen i porsjonsglass og sett dem i kjøleskapet.

La puddingen stivne,
Server med jordbær syltetøy eller annet syltetøy eller rørte bær.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar