mandag 15. juli 2013

Blomkål med ostesaus og bacon


Min favoritt sommer middag
(ca. 4 porsjoner)

Når de første norske (eller svenske) blomkålene er å finne, er det klart vi skal ha blomkål med ostesaus til middag!
Dette er kanskje ikke så raffinert, men hjelpe meg så godt!
Med stekt bacon, deilige tomater, agurker og nypoteter til, er det et festmåltid. Jeg drikker hvitvin til og håper alltid å spise ute når dette står på menyen. Og i dag skinner solen og det ble middag i solveggen, selv om det blåser godt i tretoppene!

1 stort blomkålhode
2 pk. bacon i biter
1/2  agurk i biter
2-3 tomater i biter

Saus:
2 ss smør
2 ss hvetemel eller 1 ss maisenna
ca. 4 dl lett melk
ca. 2 dl revet god, hvitost
gjerne 1 ss sennep
salt
nykvernet pepper

Lag sausen ved å smelte smør og rør inn mel. Rør godt til alle klumper er ute. Pisk godt mens du sper med melk. Litt vanskeligere å lage sausen med maisenna, men rør hele tiden. (Sauser med maisenna blir gjerne litt tykkere, men spe med grønnsakskraft).
Blir sausen litt tykk, kan du spe med litt av blomkålvannet.
Rør i ost og smak til med sennep hvis du liker det, salt og pepper.
Du kan også sløyfe osten og bare servere en sennepssaus.

Rens og legg den hele blomkålen i litt kokende, lettsaltet vann. Kok til kålen knapt er møre, det må være litt tykkemotstand.
Stek bacon sprøtt i sitt eget fett.

Server blomkålen med rikelig ostesaus over. Dryss på agurk og tomatbiter og fordel baconet med fettet på til slutt. Server med kokte nypoteter og kos deg!



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar