onsdag 17. juli 2013

Fargerik fiskegryte



Fargerik fiskegryte
(4 porsjoner)

Som en avveksling til grillmat og mye annet gode, falt valget i dag på en meget god og smaksrik og ikke minst enkel fiskegryte.

Med en fiskeblokk av torsk og en "tetrapakk" med knuste tomater og rester fra grønnsaksskuffen, ble dette riktig så spiselig.

1 finhakket løk
2 finhakkede hvitløkbåter
3 ss olivenolje
1 orange paprika
2 stilker selleri
2 vårløk
1 eske moste tomater
1 grønnsakbuljongterning
salt
pepper
fersk timian
1 blokk fisk, torskefilet, ca. 300 g

Surr løk i olje til den blir myk og blank
Del paprika i terninger, selleri i biter og finsnitt vårløken.
Stek det med noen minutter. Hell på tomater, litt vann, buljongterningen og la dette koke i noen minutter.
Skyll og tørk fisken. Del i biter og legg i tomatene og dryss på timian.
Sett på lokk og la fisken trekke til den er knapt gjennomkokt.
Server med hjemmelaget potetstappe.

Potetstappe
Del ca. 750 g vaskede nypoteter i biter og kok i lett saltet vann sammen med 2-3 hvitløkbåter.
Ta vare på kokevannet.
Mos potetene og spe med kokevannet til en passe tykk mos. Rør inn litt smør og smak til med salt og pepper.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar