tirsdag 13. august 2013

Potet- og purresuppe


Dette er en klassisk suppe med franske aner. Potetene gjør at suppen blir jevnet og ikke for tynn. Suppen kan serveres både varm og kald. Purreløk gir suppen smak og en lekker farge. Dette er like godt til hverdags som til fest og suppen suveren å servere til forrett.


Purre- og potetsuppe
(4 porsjoner)

4 poteter i biter
1 purreløk i ringer
1 skalk sellerirot
4 hvitløkbåter, hakket
1-2 ss smør
1 l vann
1-2 hønsebuljongterninger
3 ss kremost naturell
salt
pepper
150 g stekt bacon i biter

Vask potetene godt og del i små biter. Vask purreløken godt og skjær i ringer. Del selleri i småbiter. Finhakk hvitløken.
Smelt smør i en kjele og surr poteter og grønnsaker noen minutter.
Hell på vann og buljong og la dette koke til potetene er møre., ca. 10-15 minutter.
Kjør alle ingrediensene glatt med en stavmikser i kjelen. Tilsett kremost og pisk den godt ut i den varme suppen.
Smak til med salt og pepper.
Server suppen med nykvernet pepper og sprøstekte små baconbiter. Brød er godt til og du kan gjerne legge litt ekstra kremost i suppen  når du serverer. Pynt med tynne purreringer.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar