tirsdag 10. september 2013

Blomkålsuppe kokt på "en spiker"



Blomkålsuppe
(4 porsjoner)

Jeg er veldig glad i suppe! Suppe "kokt på en spiker" blir alltid godt. Også i dag ble det mat fra grønnsaksskuffen. På under 1/2 timen står middagen klar.
Takk og pris for stavmikseren. Den er uunnværlig.
Vossakorv er en fantastisk smakfull og god, norsk pølse, som du gjerne må kjøpe og spise f.eks.  i en grønnsakssuppe. Pølsen er lettrøkt og med en fin smak av lam!

3 poteter i biter
1 liten purreløk
1 lite blomkålhode
1 liter vann
2 buljongterninger
2 hvitløkbåter
1 klype kajennepepper
salt
pepper
100 g kremost naturell

Tilbehør:
1 ring Vossakorv i biter

Kok poteter og purreløk i biter sammen med blomkålbuketter i vann. Legg i grovhakket hvitløk og buljongterninger. Kok alt til det er mør. Kjør glatt med en stavmikser. Tilsett kremost og la den smelte i suppen. Smak til med salt, pepper og en klype kajenne.
Server suppen med f.eks. stekte kylling-  eller pølsebiter.
Godt ferskt brød metter godt til.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar