søndag 22. desember 2013

Sandnøtter, glutenfrie


































Dette blir ca. 3 brett, så det er mange kaker. Men du kan jo gi noen i gave. Sandnøttene smelter i munnen og har fin smak av sitron. De er bakt med potetmel og er derfor helt glutenfrie.

150 g smør
150 g sukker
3 egg
500 g potetmel
3 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
revet skall av 1 stor sitron

Vask sitronen, tørk den og riv skallet fint.
Rør smør og sukker luftig. Pisk sammen eggene og tilsett i smøret sammen med potemel, som er blandet med bakepulver og vaniljesukker.

Ta deigen opp på bakebordet. Kna den sammen og trill til pølser som deles i små biter. Trill til kuler som settes på bakepapir på stekeplate. Trykk gjerne ned med  en gaffel.
Stek kakene midt i ovnen ved 180 grader i ca. 10 minutter til de begynner å bli gylne.
Avkjøl på rist og oppbevar i tett boks.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar