søndag 22. desember 2013

Brente mandler



Brente mandler

Brente mandler er også en julefavoritt. Faktisk er det ganske enkelt å lage vellykkede brente mandler.
De skal ikke bli så brent at det smaker brent, men karamellen skal bli brun og mandlene sprø.

1 dl vann
1 dl mandler
1 dl sukker

Tørk mandlene i et håndkle.
Bland alt i en stor panne og la det koke på middels sterk varme.
Når vannet fordamper legge det seg et sukkerlag rundt mandlene. Bruk to gafler og få mandlene fra hverandre. Da begynner sukkeret å smelte. Rør forsiktig rundt og sukkeret smelter og blir til gyllen karamell som mandlene ligger i. Pass på varmen og trekk pannen av platen hvis det blir for varmt.
Hell de varme mandlene over på bakepapir og dra mandlene fra hverandre med det samme. Avkjøl. Del mandler i biter og legg på glass.

OBS. Husk at dette er veldig varm, så vær forsiktig. Ikke lag større porsjon enn dette, for da er det lett å ha kontroll og resultatet blir vellykket.

1 kommentar:

  1. Test Brazil Butt Lift/Insanity - Et supplement til treningen din du enkelt kan trene hjemme. fitness

    SvarSlett