søndag 18. august 2013

Lettvint glutenfri pizza



Glutenfri pizzabunn med bakepulver
(4 porsjonspizzaer)

I dag hadde jeg lyst på pizza. Da var det å finne en glutenfri deig. Denne deigen med bakepulver er enkel og rask å lage og gir et godt resultat.
Deigen blir smidig og god å arbeide med. Lag deigen i en kjøkkenmaskin. Jeg brukte en grov miks og det gikk fint. lag gjerne en hel eller enda mindre pizzaer etter smak.

5 dl glutenfri lavproteinmiks, Sempers
1 ts bakepulver
50 g smeltet smør
1 1/2 dl kaldt vann

Fyll:
ca. 8 ss pepper ketchup eller annen pizzasaus
1 finhakket paprika
8-10 skiver røkt skinke
2-3 ts tørket oregano
8 biter artiskokker i olje
ca. 2-3 dl revet hvit ost

Bland mel, bakepulver og tilsett smeltet smør i en mikser. Kjør til deigen blir grynete. Arbeid inn vann til deigen blir smidig.
Ta deigen opp på bakebordet og del i 4.
Trykk eller kjevle ut til ganske tynne pizzabunner og legg på bakepapir på stekeplate.
Fordel ketchup over bunnene. Strø på paprikabiter og skinkebiter. Strø på oregano og legg på biter av artiskokker. Strø på osten.
Stek pizzaene midt i ovnen ved 250 grader i 10-12 minutter.





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar