fredag 7. juni 2013

Brokkoligrateng



Brokkoli er godt og sunt og kanskje en av de beste grønnsakene vi kan spise.
Denne uke ble det server brokkoligrateng i kantina på jobben og det smakte faktisk utrolig godt. Jeg lot meg inspirere og har nå laget en stor deilig form med gratinert brokkoli , som ble server til bakt laks. Det var perfekt!

Brokkoligrateng
(4 porsjoner)

1 bukett brokkoli
lettsaltet vann

Saus:
2 dl kokevann
2 dl creme fraiche, lett
1 ss maisenna
litt kaldt vann
2-3 dl revet god ost
salt
pepper

Kok buketter av brokkoli i lettsaltet vann i noen minutter.
Ta var på litt av kokevannet.
Legg bukettene i smurt ildfast form.
Kok opp kraft og creme fraiche i en kjele. Rør maisenna ut i kaldt vann og jevn til en saus. Tilsett revet ost og smak sausen til med salt og pepper.
Hell ostesausen over brokkolien i formen og gratiner den midt i ovnen ved 200 grader i ca. 15 minutter til brokkolien fortsatt har litt tyggemotstand.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar